Twitter'dan Seçmeler #1

14 Aralık 2009 Pazartesi § 3

Şu sıralar evimde değilim ve yaklaşık bir ay daha bu böyle süreceğe benziyor. Uzun uzun düşünüp yazabileceğim konu ve hikayeler bulacak vaktim yok dolayısıyla. İki-üç cümleden oluşan postları da sevmiyorum, onları Twitter'a yazmak daha bi' hoşuma gidiyor. Bu sebeplerden ötürü ilk bölümünün kendi tweetlerim ve severek takip ettiğim 2-3 arkadaşın tweetlerinden oluşan bir derleme yapma fikri ortaya çıktı. -not: yazı bitince anladım ki, bu da az uğraştırmıyormuş- Sonraki yazılarda çok daha fazla kişinin tweetlerine yer vereceğim elbet. Bir nevî deneme diyebiliriz bunun için. Tweetlerin zamanı genelde geriye doğru olacak. Rasgele gözüme çarpanları da ekleyeceğimdir elbet ama şimdiki zamandan geriye doğru gitmek daha kolayıma gelecek sanki. -not2: keşke şu favorite özelliğini daha önce kullanmaya başlasaymışım.- Ayın 1'inde ve 15'inde yapmak kaydıyla da iki sefer girsem bu işe, gayet güzel toplamalar olacağından eminim.

Yeri gelmişken şunu da belirteyim; öyle çok fazla kişiyi takip etmiyorum Twitter'da. Ama takip ettiklerim bana yetiyor, zamanla takip edilesi insanlara rastlayıp başlıyorum zaten takibe. Az kişi takip edip de onu takip edenlerin sayısının çok olduğunu görenler başlıyorlar atıp tutmaya o kişi hakkında. Neymiş efendim, "kendini beğenmiş"mişmiş onlar, az kişi takip ediyorlar diye. E ama abicim sen de osurduğunu sıçtığını yazıyorsun oraya, ben de bunu görmek istemiyorum, naber?. Sana saçma gelebilir ama ben 140 karakterlik bir tweeti yazmadan önce bile derleyip toparlıyorum kafamda cümleleri. Bildiğin emek harcıyorum. Sen çıkmış "kanqslarla yataktan yatağa zıplıyore ohyes." falan yazıyorsun. Kusura bakma ama etmem ben seni takip. Sen de beni etmezsin, gerekirse engellersin, önümüze bakarız, değil mi? Anlaştık sanırım bunda da. Başlıyorum.

İlk olarak bir Twitter ekolü samihazinses'ten birkaç tweet ile başlayalım. Can-ı gönülden sevdiğim bir abim(iz)dir Aras.

  • kavgada bile söylenmeyecek şeyleri, kahvaltıda bile söylerim. öyle çılgın atan birisiyim esasında.
  • hayat acımasız, haksız ve zalim, orospu çocuğu ve sikişmiş demişti rafet el roman. ağzına yandığımın rafet'i.
  • hayat çok basit hakan; amına koduğumunun demliğinin altını kısmaz isen, su biter.

"Ne varsa Aydınlı adamda var" düsturundan yola çıktığım borastronaut arkadaşımızın can alıcı birkaç tespiti ile devam edelim. Şöyle de bir cümlesi var ki Bora'nın, her aklıma gelişinde gülerim: "Aydın merkez, çıldırıyor herkes!"

  • yağmur ve soğuk, bildiğin süheyl-behzat kadar rezalet bir ikili. bir aradayken hiç çekilmiyor. hiç.
  • sinirlenince salondaki kristal viski şişesine abanan agresif zenginlere hep özendim. ama hayatta işim olmaz, o ayrı.
  • her gördüğü uzun boyluya "basketbol oynuyor musun canım?" çeken amcalara duyduğum sempatinin haddi hesabı yok. bilinçaltı hep, kızamıyorum.

Blog, Twitter ve FF dünyasında fazlasıyla takip edilen, konuştuğunda 7'den 70'e herkese kendini dinletebilen herbokubilenadam'dan da birkaç tweet almazsak olmaz. Devam edebilmem durumunda buranın müdavimleri olacağından emin olduğum 3-5 kişiden biridir ayrıca kendisi.

  • paragraflarla dolu yazılar yazar, her söylediklerini yedirebilirim ama; "ordu göreve" diyen türk solu için ancak bokumu yiyin diyesim geliyor.
  • obama'nın barış ödülü alması sonrasında nobel, kral tv video müzik ödülleri ayarındadır artık benim için.
  • "doğru haber dürüst haber" diyorsun ama; "reklamlardan sonra devam edeceğiz" diyip, reklam biter bitmez hoşçakalı yapıştırıyorsun.ne iş ?

Birkaç tane de kendi tweetlerimden ekliyorum ki az-çok ne tarz tweetler seçtiğim tam belli olsun. Şu da benim sayfam oluyor. Şu.

  • "güzel değil ama sempatik"e inanmıyorum fakat "çirkin ama karizmatik" olayını sonuna kadar destekliyorum.
  • LOTR ilk iki filmi üst üste izleyince kalkıp balkona Rohan bayrağı asmayı düşündüm. ama lembaslar çok lezzetliydi, kalkamadım başlarından.
  • takımının maçını bile izlemeyen ama rakibinin yenildiğini duyduktan sonra o takımı tutan arkadaşlarını arayıp dalga geçen adamlardan korkun.

Özetle; eleştirel, mizahi ve tespit içeren tweetleri toplamak niyetindeyim. Bunun deneme olduğunu başta söyledim. Birçok kişi var severek takip ettiğim. Yukarıdaki üç kişi, bunları izinsiz alıp buraya kopyaladığım için ters düşmeyeceğime inandığım kişiler, kaldı ki sayfalarına direk link de verdim. Bu yazıyı okuyup da kendisinin veya bir başkasının yazdıklarına güvenenler var ise, yorum olarak veya Twitter'dan bana ulaşabilirler. Bu tarz bir konsepti olan blog varsa da ben henüz görmedim. Olur da görürseniz böyle bir serisi olanı, yine ulaşın bana ve kendisinden özür dileyip onun blogundan devam edelim yola.

Son olarak, bakmayın bu ilk olduğundan çok fazla laf kalabalığı oldu. Bir dahakinde az laf çok tweet olacağından emin olabilirsiniz.

What's this?

You are currently reading Twitter'dan Seçmeler #1 at ekseriyetle.

meta

§ 3 Response to “Twitter'dan Seçmeler #1”

  • komik oldu bak bu. niye diyecek olursan ben de blogda "kısa kısa" diye bir seriye başlamak istiyordum bu hafta. ama benimki sadece kendi twitlerimden oluşup bir nevi twitter'a yazdıklarımı blgoda kayıt altına tutmaya yarayacaktı. şu an şaşırdım resmen. gayet güzel olmuş seninki devamını beklerim. hatta başkalarının da twitlerine yer verdiğin için benimkinden de güzel olması muhtemel.

  • yüzük bile bizi birbirimize düşüremez erhan'ım, öyle hesap et kalbimdeki yerini.

  • A-aa! meğersem ben seni zaten hem burda hem orda takip ediyomuşum; twitırına tıklayınca onun aslında sen olduğunu anladım, adeta hayat amacımı bulmuş gibi bir hal oldum.
    ya da kıta keşfetmiş gibi falan=)

    adios.

    -N-