Nip / Tuck

13 Şubat 2010 Cumartesi § 0

Nefis akşamüstüleri efendim.

Sabah bahsettiğim bir süredir aklımda olan dizi muhabbetine Nip/Tuck ile başlama kararı aldım. Niye Nip/Tuck peki? Oynamakta olan ve bitmiş birçok diziyi yavaş yavaş da olsa tüketiyorum ancak yayınlandığı hafta aksatmadan izlediğim 8 diziden şu an tatilde olmayan 4 tanesinden biri Nip/Tuck ve yazıya başlamadan yayınladıkları son bölüm olan 7x06'yı izlememin etkisiyle kendisini seçtim.

İlk olarak "ne ara 7 sezon oldu ya?" diyenler için ufak bir hatırlatma yapayım. 6. sezonun 10. bölümünden sonra çıkan ilk bölüm 7x01 olarak yayınlandı. Dolayısıyla birden 7. sezonun içinde buluverdik kendimizi. Ve iyice kızışmaya başladı ortalık 7. sezon itibariyle.

(Buradan sonrası spoilerlı)

Başından beri süre gelen ve diziyi orijinal kılan çarpık ikili ilişkiler ve cinselliğin açık açık göz önünde yaşanması hat safhada diyebiliriz artık. Aslında cinsellik eskiye oranla biraz daha geri planda. Onun yerine ana karakterlerin, özellikle Christian-Sean ikilisinin birbirlerine ters düşmeye başlaması üzerinde durur oldu senaristler. Geçen sezonlarda arada bir ortaklığı bozma muhabbeti eden ikili bu sefer fazlasıyla ciddi bu konuda. Özellikle Sean kaldıramıyor, hatta tüm yaşadıklarından tiksinir hâle gelmeye başladı. Kaldı ki birkaç bölüm önce intihar ediyordu az daha.

Çok da haksız değildi onca yaşanandan sonra. Üst üste gelmişti her şey. Julia ile ayrıldıktan sonra çocuklardan uzak kalması üzerine Julia'nın lezbiyen ilişkiye başlaması, tam huzuru buldum derken hiç beklenmedik anda berbat bir sonla biten bir evlilik daha ve bu arada Matt'in saçmalamalara doyamayıp hapis yatıp çıkması derken Christian'ın her hareketi şiddetli kavgalara dönüşmeye başladı. Aynı şeyleri geçtiğimiz sezonlarda yapsaydı Christian, bu kadar üzerinde durmazdı Sean belki ama adam hakkaten limitine ulaştı gibi gözüküyor.

Son olarak kendilerine verilen başarı ödülünü aslında Christian'ın parayı basıp aldığını öğrenmesi üzerine gemileri yakmıştı Sean ama sürpriz bir şekilde Kimber'la yasak bir ilişkiye başlamaları kendini suçlu hissettirdi ve dizginledi kendisini Christian'dan uzak kalma konusunda. Bu arada Christian yine boş durmadı, Sean'ın rızası olmadığı hâlde imzasını taklit ederek yüklü miktarda kredi çekti. Her zaman olduğu gibi ikilinin yine birbirlerinden sakladığı büyük sırlar oluştu yine.

Bu arada Sean'ın yıllardır haber alamadığı kardeşiyle ilgili bir bölüm vardı 6. sezonun sonunda, onu da belirtmek lazım. Sırf Sean'a işi düştüğü için geri dönmüştü ve uyuşturucudan paçayı kurtarmış bir hâli vardı Brendan'ın ama Christian pabucu dama atılacak korkusuyla ne yaptı etti Sean ile Brendan'ın düzelmeye başlayan arasını bir çırpıda tekrar bozdu. Sadece bir bölümlük görmüş olduk biz de Sean'ın kardeşini. Lost'taki Charlie'nin abisini canlandıran Liam'dı bu arada Brendan. İki dizide de uyuşturuyla ilgisi olan bir rolde izledik kendisini.

Araya sıkıştırmak istediğim bir şey var, o da dizinin açılış jeneriğindeki harika parça.

The Engine Room - A Perfect Lie


6. ve 7. sezonun çok yüzeysel bir özeti oldu yukarıda bahsettiklerim. 5. sezonun başında Los Angeles'a geldiklerinden beri pek hayırlı işleri olmuyor diyebiliriz özetle. 18 gün sonra 7x09 oynayacak ve o bölüm dizinin 100. bölümü olacak. O bölüm sonrası için de henüz bir tarih belirtilmemiş. Acaba bir dizi finali mi geliyor diye şüpheliyim, hatta açıklanmıştır belki ama ben duymadım henüz.

Şöyle de bir durum var; Wikipedia dizinin "original runtime", yani yayınlandığı tarih aralığını 3 Mart olarak sınırlandırmış. Diğer devam eden tüm dizilerde başlayış tarihinin yanında 'present' yazıyor devam ettiğine dair. Tam bir bilgim olmasa da kesin olan şey kesinlikle dizinin sonuna geliyoruz artık. Özellikle son bölüm 7x06'da bunun ipuçları verildi. Ortaklığın bozulmasına ramak kalması, Matt'in bir anda nişanlanmış olarak ortaya çıkması ve evlenip kızın ailesinin yanına yerleşeceğini, babalarıyla bir daha görüşmek istemediğini söylemesi, Kimber'ın birkaç bölüm önceki intiharı derken bitmesi gayet normal artık.

Şu güne dek keyifle izledim ama arada çok zorlama bölümler elbet vardı her dizide olduğu gibi. Hatta Los Angeles'a gelmelerinden sonrası ile öncesi arasında fazlasıyla kalite farkı var bence. 5. sezondan itibaren LA'in o göze hitap eden özelliğini iyi kullandılar ama Miami zamanları çok daha iyiydi kanımca. O yüzden yakın zamanda dizinin bitecek(?) olması yerinde karar olacaktır. En orijinal televizyon dizileri arasına altın harflerle çoktan yazdırdı dizi ismini benim gözümde, öyle de kalacaktır.

Son olarak dizinin cast ekibine yukarıda bahsettiğim Sean'ın kötü biten diğer evliliğinde Teddy karakterini dört bölüm Katee Sackhoff (BSG'den Starbuck) ve sonraki beş bölümde Rose McGowan gibi bayıldığım iki hatuna oynattıkları için sonsuz teşekkür ediyorum.

What's this?

You are currently reading Nip / Tuck at ekseriyetle.

meta