Bir Pet Bardağın Günlüğü

20 Mart 2010 Cumartesi § 2

Sevgili Günlük,

Bugün yine ben ve arkadaşlarım için beklenmedik bir tören düzenlendi. Aramızdan pek çoğu hüzünlü bir ayinle kurban edildi. Kullanılmayan ben ve birkaçımızda hafif bir hüzün olsa da başka seramonilerde boy göstereceğimizden adımız gibi eminiz.

Apartmanımızın tontiş mi tontiş sakinlerinden Necmi Dede bugün aramızdan ayrıldı. Altı katlı apartmanımızın en üst katındaki yalnız yaşadığı evinden her gün inip çıkmak zorunda kaldığı onlarca merdivene rağmen hiç vazgeçmedi Necmi Dede. Alt kattaki evlerden biri boşaldığında hemen oraya yerleşmesi yönünde ısrar ediyordu yöneticimiz Albay Kemal ama "Olsun yeğenim, bana da sipor oluyor." diyordu Necmi Dede her seferinde.

Tüm apartman "Hey maşallah dedeme, sen bizi öldüreceksin vallahi" diyordu kendisine ama gel gelelim ecel ona gece uykusunda uğramış. "Acı çekmeden göçtü gitti zaar" klişesini kullanmaya hazır mahalle teyzelerinin beklentisini de karşılıksız bırakmadı böylece DSİ'den emekli memur Necmi Dede.

Dedenin hemen alt katında ev sahibem ve onun evde kalmakta ısrarcı kızı birlikte yaşıyorlardı. -Kocasına ne olduğunu başka bir gün yazarım size-. Necmi Dede'nin ölüm haberini alır almaz ev sahibem Nurten ve kızı Nihal birazdan evin ziyaretçilerle dolup taşacağını kestirmiş olacaklar ki hemen şerbet olayına girdiler. E bizi de bi' heyecan sardı tabii. Ne zamandır kullanılmıyorduk.

Nihayetinde mahalleli dışında pek yakını olmayan Necmi Dede'nin evine gün içerisinde 15-20 kişi geldi ve biz pet bardaklar beklediğimiz ilgiyi yine göremedik. Ben zaten iç içe geçmiş kulelerin bir tanesinin çok altlarındayım. Üstümden bir kuple kullanılsa da yenisini ekliyor işgüzar Nihal ve bana hiç sıra gelmiyor.

Öylece bekliyorum benim için hazırlanan müthiş içilme anını. Bıyıklı bir adama denk gelip son hatırladığım onun sigara kokulu bıyıkları mı olacak, yoksa gül dudaklı bir kadının çilekli parlatıcısı sayesinde ışıl ışıl mı sona erecek hayatım? Tüm bu sorular canımı sıkıyor son günlerde. Beklemek işleri çok zorlaştırıyor.

Neyse, öptüm günlüğüm seni. Görüşürüz yine.

What's this?

You are currently reading Bir Pet Bardağın Günlüğü at ekseriyetle.

meta

§ 2 Response to “Bir Pet Bardağın Günlüğü”