Telefonda Selam Söyleyememe Sorunsalı

1 Aralık 2009 Salı § 1

Kafe tuvaletleri kapısında yaşadığım ölümcül anlarla ilgili sorunumdan sonra bir diğer belalım olan telefonda selam söyleyememe sorunsalıma geldi sıra.

Hep dedim, demeye de devam edeceğim, çekingen adamım ben. Hele telefonda konuşmayı yeni yeni öğreniyorum sayılır. 21 yaşıma pek bir şey kalmadığı düşünülürse "bunca sene ne yaptın sen?" diye sorarlar adama. Haklılar da. Mesela bir sipariş mi verilecek dışarıdan, ortamda benden başkası varsa "abi sen arayadur ben de mutfağa bi bakınayım" deyip kaçarım o işten. Teknik servis mi aranacak evdeki bir sorun için, direk babama aratırım. Hatta babam yoksa ortalıkta, erkek hâlimle annemi birçok sefer çatalı gözüken tamircilerle muhatap ettim telefonda. Çok muzdaribim, çok.

Bir örnek daha, lise zamanlarımda -derdimizin çok olduğu ergen dönemlerimizde- her gün okulda görüşsem de akşam eve gittiğimde araştığım 1-2 arkadaşım vardı. Tatillerde falan sürekli mesajlaşmaca. Neyse işte, adamlar bir gün patladı. "olm bir kere de 'hıhı, evet, anladım abi' demeden bir konuşma yap bizle" diye. Onlar diyene kadar da fark etmemiştim ama bir sessizlik olursa bozanın hiç ben olmadığımı biliyordum. Birden ne boktan bir telefon konuşmacısı olduğumu fark ettirdiler özetle.

Tüm bunlarla bunca zaman yaşadım, biraz daha kendimi yükselttiğim bir versiyonumla da hayatımın sonuna kadar işi kotarırım gibime geliyor. Ancak bana konuşmamın ortasında "benden de selam söyle" demeyin. YAPMAYIN BUNU. Konuşmaya tüm benliğimle odaklanmışken yapmayın bunu bana. Elim ayağıma dolaşıyor. Tam o anda birden selamı mı söylesem yoksa bir boşluk olduğunda mı söylesem diye ettiğim tereddütü başka bir hiçbir şeyde yaşamadım, yaşamam da. Ha ben derim size. Seviyorum selam söylemeyi. Hiç tanımasam da konuştuğunuz kişiyi, selam söyle derim. Ananızı babanızı hiç tanımasam da en azımdan elimle "selam söyle" işareti yaparım. Alışın buna. Ama siz yapmayın, nolur.

İşte bu da bir tereddüt abidesi olan Erhan'ın diğer bi sorunu. Üst üste iki sorun postuyla sanki bir format haline gelmiş gibi oldu ama değil, içiniz rahat olsun. Karikatürü de gugıla "selam söyle" yazarak ulaştım. -Bu resim/fotoğraf bulma konusunda da başarısızım.- Orada bir kaynak belirtilmemiş. Ufaktan Ender Yıldızhan çizgileri taşısa da bilmiyorum eserin sahibi kimdir. Affola bir yanlış yaptıysam.

What's this?

You are currently reading Telefonda Selam Söyleyememe Sorunsalı at ekseriyetle.

meta

§ 1 Response to “Telefonda Selam Söyleyememe Sorunsalı”

  • Ya varya aynı sorun bende de var. Hatta konuşmamak için mesaj yazmaktan parmaklarım ağrıyor. Yemek Sepeti çıktığından beri rahatım =) Eskiden nasıl arayacağım pizzacıyı diye kırk saat düşünürdüm, şimdi tıklıyorum geliyor. Allahın nimeti valla :D