Top 3 : Arctic Monkeys

29 Mart 2010 Pazartesi § 1

Photobucket
Neredeyse on gündür buraya uğramamamın nedeni çok şahsi olaylar. Yok yahu, baştan vereyim gizemi de unutturayım yokluğumu dedim. Hemen özetleyeyim; bu haftanın 3-4 gününde evde değildim, diğer günlerinde de evde ya oyun oynadım ya dizi seyrettim. Bu yani özel sebebim.

Aslında bu Top 3'ü biricik arkadaşım Şeyma'ya yaptırasım vardı. Kendisi gördüğüm en büyük Alex Turner/Arctic Monkeys severi olduğu için ben hiç karışmayayım olaya diyordum ama şimdi ona üç şarkı söyle desem, söyleyemez. Hayır on tane desem, onu da yapamaz biliyorum. En azından 15-20 şarkı söyler, kırıcı konuşurum kendisine. Olmaz yani. Yine de yorum olarak bırakır favorilerini.

Hoş, benim de geri kalır yanım yok Arctic Monkeys'i üç şarkıya indirme hususunda. Çünkü ortada tarifsiz biri, Alex Turner var. Üç albümlük Arctic Monkeys, bir albümlük The Last Shadow Puppets kariyerinde adamın bir tane mi kötü şarkısı mı olmaz, bir tane mi kötü vokâli mi olmaz arkadaşım. Hayran olmamak elde değil adama. Adam dediğimiz de 1986 doğumlu ve grup ilk albümünü yayınladığında sadece 20 yaşındaydı. Gruptaki diğer üç elemanın ikisi 21, biri 20 yaşındaydı. Onlar da "az hırlı değil" annemin deyimiyle.

Radiohead yazısında yaptığım hinliğin bir benzerini burada yapacaktım aslında. Her albümden üçer şarkı seçme gibi bir şeydi bu ancak sonra vazgeçtim. Yine de âdil bir dövüş olsun diyerek üç albümden üç şarkı seçeceğim. Kısacası yine çıkamadım için işinden. Allah belamı versin, ayak yapıyorum bi' de size.

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not benim için 2000li yılların en müthiş albümlerinden biridir. Her şarkısı ayrı gerçekten. I Bet You Look Good On The Dancefloor gibi bir şarkı var ki ortada, ne desek boş. Dancing Shoes da aynı şekilde. Belki de kimsenin favori olarak seçmeyeceği A Certain Romance diyorum ama ben. Çözemediğim bir şekilde çekiyor o şarkı beni kendisine.

Favourite Worst Nightmare albümünü genel olarak vasat bulsam da Fluorescent Adolescent'ı bulundurmasından ötürü bile ayrı bir paha biçebiliriz albüme. Seçimim bu şarkı kesinlikle. Ayrıca Şeyma olsa bu albümden bir de This House Is A Circus'ı da seçerdi kesin. Ben de severim, güzel şarkıdır.

Geçen senenin en iyi albümlerinden biri olan Humbug, Arctic Monkeys'in ilk iki albümünden biraz daha farklı diyebiliriz. Buna rağmen ilk dinleyişte dâhi My Propeller ile Crying Lightning'i ayrı bir yere koyuyorsunuz. Benim seçimim ise Crying Lightning. Gizli favorim ise Cornerstone.

Tekrar eski tempoya döner blog sanırım önümüzdeki günlerde. Hatta geceye yetiştirebilirsem yeni bir seri ile geliyorum. Yarısını yazdım, biraz uzun olacak ancak ben keyif alacağım gibi o serinin yazılarından. Dur bakalım.

Selametle.

What's this?

You are currently reading Top 3 : Arctic Monkeys at ekseriyetle.

meta

§ 1 Response to “Top 3 : Arctic Monkeys”

  • sladhaugd says:

    Sevgili Yumu'm,
    Ben olsam ilk albümden "You Probably Couldn't See for the Lights but You Were Staring Straight at Me" derdim.
    İkinci albüm terchim konusunda yanılmamışsın tabii ki, gözümsün.
    Üçüncü albüme gelirsek... Albümü toptan alır, kaçarım. :B