Top 3 : Flunk

15 Aralık 2009 Salı § 2

Yine son günlerimi meşgul eden, beni olduğum yerden alıp oralara buralara götüren bir grup yüzünden aldım elime kalemi. Önce kalemi aldım, sonra klavyeye geçtim.

Efendim, Flunk da bir önceki yazımda bahsettiğim Kings of Convenience gibi Norveçli bir grubumuz. Wikipedia'ya göre 6 tane stüdyo albümleri bulunmakta ama benim gözümde 4 adettir. Çünkü diğer 2 albümde bolca remix parçalar bulunuyor. E biz de Top 3 seçeceğimiz için gerek yok irdelemeye o kadar.

İlk olarak Morning Star gibi bir albüm yapan Flunk için ne desem boş demek istiyorum. Her şarkısı birbirinden nefis, harika bir albüm gerçekten. Üç şarkıdan ikisini bu albümden seçeceğim zaten. İlk olarak da On My Balcony diyorum bu yüzden. Nasıl tarif ederim bilmiyorum da, başından sonuna kadar aynı hissi taşıttırıyor size bu şarkı. Başta olmadı mı? Nakaratına geldiğinizde ısınmaya başlıyorsunuz hafiften ve o öylece sürüp gidiyor.

İkinci sırada bu sene çıkan albümlerinden Cigarette Burns geliyor. Yeni albüm de Morning Star'ın gazabına uğramış olacak ki pek bahsedilmiyor kendisinden. İçerisinde Radiohead'den Karma Police coverı da bulunmasına rağmen. Bu şarkımız için ne desem. Ayrı bir havası var. Beni nereden yakaladı bilmiyorum ama 'tatlı' şarkı dediklerimiz olur ya hani, heh işte onlardan kesinlikle.

Son sıra için de, o kadar Morning Star dedikten sonra albümün ismini taşıyan şarkı olan Morning Star diyorum. Baştaki "you are my morning star" deyişleri öldürecek beni Anya ablamızın bu gidişle. Benim Top 3'üm bu şekilde Flunk şarkılarından. Bıkmadan günlerce dinleneyebileceğiniz bir grup özetle kendileri. Tekrar ve son kez söylüyorum; özellikle Morning Star albümlerini baştan aşağı araya farklı bir grup/albüm sokmadan dinleyin bir kere olsun, yetecektir size.

Top 3 List:

Kings of Convenience
Belle And Sebastian
Bat For Lashes
The Smiths

What's this?

You are currently reading Top 3 : Flunk at ekseriyetle.

meta

§ 2 Response to “Top 3 : Flunk”